Over ons

Welkom bij GiGaBrabander! Het platform voor de Brabantse student die Brabant heeft verlaten. Voel je bij ons thuis en haal hier je dagelijkse dosis Brabant. Luister naar onze podcast, lees onze nieuwtjes en bekijk onze GiGaLeuke content. Ontmoet hieronder alvast ons GiGaGezellige team.

Maak kennis met de redactie

meike

Meike Marchand

Verslaggever en hoofdredacteur

Meike is een blije Tilburger van 1 meter 60 die is geboren en getogen in het mooie Brabant. In haar vrije tijd houdt ze ervan om te borrelen met haar vrienden, maar haar grootste passie ligt bij presenteren. Haar grootste droom is dan ook om groot te worden met haar zachte G. Bij GiGaBrabander gaat ze zich focussen op presenteren en het produceren van artikelen en audio, dus je gaat haar vaak genoeg horen en zien!

IMG_0008

Roos le rutte

Verslaggever en eindredacteur video

Roos is een derdejaars student aan de Hogeschool voor Journalistiek en nee ze is geen familie van Mark Rutte. Ze is echt een boekenwurm en heeft dan ook altijd een boek bij zich. Verder is ze een Brabander in hart en ziel en ze is dan ook geboren en getogen tijdens carnaval. Dus van een biertje is ze ook niet vies, vraag maar aan Fleur. Haar passie ligt bij het maken van video’s en audio dus dat zal je ook veel voorbij zien komen!

IMG_2361

Fleur Broeders

Verslaggever en eindverantwoordelijke website en social media

Fleur is derdejaars student Journalistiek en komt uit het prachtige Zevenbergen (kent niemand). In haar vrije tijd kijkt ze te veel films en haalt ze het meest uit haar Spotify-abonnement. Creatief schrijven is echt iets voor haar, maar een audio of videoproductie ga je d'r ook zien doen. Ze heeft een obsessie met vormgeving en houdt daarom de website en socials netjes bij. Tegen een drankje en gezelligheid zegt ze geen nee, vraag maar aan Roos.

rard

Rard van der Hoeven

Verslaggever en eindredacteur audio

Rard is een echte Brabander uit Eindhoven en hij is niet vies van een potje dialect. Hij vindt de verschillen in taal(gebruik) tussen de Nederlanders erg interessant en wil zich daar ook op gaan focussen. Zijn bijdrage aan deze website ga je vooral horen want hij zet de podcast in elkaar. Uiteraard gaat hij ook op pad om verschillende interessante producties te maken voor jullie! En dat doet hij dan vaak met zijn camera erbij om voor de website en sociale platformen foto’s en video’s te maken.

FullSizeRender

Lotus Bisseling

Verslaggever en contactpersoon

Lotus is een 21 jarige feestende en voetballende student. Naast het feesten en voetballen heeft zij ook een passie voor de journalistiek. Ze houdt ervan om reportages te maken over onderwerpen die je niet zo vaak hoort in de samenleving, bijvoorbeeld over seks. Ze wil er op deze manier voor zorgen dat er een open gesprek ontstaat over dit soort dingen. Voor GiGaBrabander wil ze zich daarom richten op het maken van dit soort reportages. Ook is zij dé contactpersoon voor ons platform.

marloes

Marloes Smits

Verslaggever en eindredacteur

Marloes is een derdejaars student aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Als een echte Brabander kun je haar ‘s nachts wakker maken voor lekkere warme worstenbroodjes. Ze zingt graag mee met alle hits en kan dus zeker genieten van een gezellig feestje. Verder houdt ze van boeken, zowel het lezen als het schrijven ervan. Ze zal al onze teksten van eindredactie voorzien, maar gaat zelf natuurlijk ook op pad voor de allerleukste verhalen!

james

James de Haan

Verslaggever en socials

James is een tweedejaars student uit Uden die sinds kort in Tilburg woont. Feestjes en festivals zijn helemaal zijn ding. Als verslaggever zal hij op pad gaan om leuke foto’s, teksten en audiofragmenten te scoren. Schrijven vindt hij leuk - vooral als hij er zijn creativiteit in kwijt kan - maar je moet hem niet te lang hetzelfde laten doen. Hij houdt namelijk van afwisseling. Hij gaat zich daarom ook bezighouden met het draaiboek en de socials van GiGaBrabander. ‘’Het leuke aan die socials is het vergroten van ons bereik.’’