Hallo Jumbo! Inval bij topman van bekende supermarktketen wegens witwasonderzoek

Hallo Jumbo! Inval bij topman van bekende supermarktketen wegens witwasonderzoek

Dinsdagochtend hebben de FIOD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingen Dienst) en de politie een inval gedaan in een woning in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het AD meldt dat het zou gaan om de woning van Jumbo topman Frits van Eerd, maar het OM noch de politie heeft dit bevestigd.

Het OM laat wel weten dat er een gezamenlijk onderzoek tussen de FIOD, de politie en het Functioneel Parket Noord-Holland gaande is naar witwaspraktijken.

Naast Noord-Brabant zijn er ook invallen gedaan in Groningen en Drenthe. Het witwassen zou zijn gebeurd via autohandel, onroerendgoedtransacties, sponsorcontacten in de motorcross en onverklaarbare contante storingen.

Van Eerd geen hoofdverdachte

In totaal zijn er dinsdagochtend negen verdachten aangehouden, waarvan één hoofdverdachte. Het gaat om een 58-jarige man uit Aa en Hunze die de operatie draaiende zou houden. De andere aanhoudingen worden verdacht van betrokkenheid bij deze activiteiten.

Het OM maakt niet bekend of Van Eerd onder de verdachten is, wel is duidelijk dat hij niet de hoofdverdachte is. Een woordvoerder van de Jumbo laat weten dat het bedrijf het een en ander aan het uitzoeken is. Verder kan het nog geen mededeling doen.

Bron: Nu.nl en Algemeen Dagblad (AD).